Bij K!dans hebben we naast ons recreatief dansaanbod ook een focus op danswedstrijden. Onze demoteams Lil’ K!llahz en Infinity kennen jullie ongetwijfeld al, maar er is ook een pre-competitie groep: predemo, een oriëntatieteam waar recreatieve dansers worden klaargestoomd voor de auditie.

De dansers van Lil’ Killahz (8-14 jaar) en Infinity (+16 jaar) zijn echte podiumbeesten. Zij nemen deel aan het wedstrijdcircuit van Danssport Vlaanderen, Dance Waves, UDO, Fifth Avenue, …, en andere shows. Iedere wedstrijddanser heeft een sterke wil en motivatie om steeds het beste van zichzelf te tonen en meerdere uren per week te komen trainen. We hoeven je niet te vertellen dat ze dan ook al veel bijgeleerd hebben de laatste jaren. Dit brengt met zich mee dat het niet zo eenvoudig is om als recreatieve danser deel te nemen aan de auditie voor een team en meteen hetzelfde niveau te halen. Daarom hebben we deze groep opgericht, als voorbereiding op de auditie en het wedstrijdteam. Op die manier kunnen we recreatieve dansers met potentieel en jonge talentjes klaarstomen voor ‘meer’. Lesgeefsters Ines en Mellissa nemen de taak op zich om de dansers van het pre-team een basis van kracht, conditie, techniek, stijl & groove aan te leren en leggen hen uit wat het betekent om deel uit te maken van een team. Het pre-team zal immers ook een groepschoreografie leren waarmee zij aan het einde van de rit mogen optreden. Zo doen zij ook al een eerste podiumervaring op.

Ines“Ik wil kids hun passie voor dans laten ontdekken en hen omtoveren tot echte showbeesten die niets liever willen dan op een podium kruipen of deelnemen aan wedstrijden. Hiervoor hebben ze volgens mij een goede basis van dans, discipline en tonnen zelfvertrouwen nodig. En dit alles liefst met zoveel mogelijk ‘fun’ en energie, want dan lukt alles beter!” (Ines)

Het doel van deze groep is dat de overstap van recreatief naar competitief dansen makkelijker wordt, de dansers worden voorbereid op een volgende auditie voor Lil’ Killahz en dat we jong talent op die manier kunnen aanmoedigen hun vaardigheden verder te ontwikkelen. De lesgevers van Lil’ Killahz volgen de evolutie van dit team langs de zijlijn mee op in functie van het wedstrijdteam.

Mellissa

Voor wie?
Alle dansers vanaf 6 jaar die zich willen voorbereiden op het wedstrijdteam, na  goedkeuring voor toelating door de lesgevers Ines en Mell. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden bij Ines en Mellissa of bij Katja of Linda.

Wij zullen ook zelf als talent scout optreden en in de groepen rondkijken en potentiële dansers aanspreken.