De inschrijvingen voor 2020-2021 starten vanaf 20 juni voor leden en vanaf 21 juni voor iedereen! Achter de schermen bereiden wij met alle leraars en medewerkers van het dagelijks bestuur opnieuw een knallend dansseizoen voor. Hierbij toch alvast enkele praktische weetjes voor een vlotte start in september.

Check de Lessenrooster 20-21

14 tot en met 20 september: Opendeurweek -> Inschrijven voor proeflessen verplicht via info@kdans.be

Iedereen is welkom om tijdens de opendeurweek deel te nemen aan onze gratis initiatielessen. Handig om een keer te proberen. Helaas kunnen we wegens corona-maatregelen geen ouders toelaten in de school. Daarnaast is het verplicht om te mailen naar info@kdans.be als je een gratis proefles wil volgen!

Vanaf Maandag 14 september: start wekelijkse lessen

Vanaf maandag 14 september start het echt! Dan kun je terecht in de lessen waarvoor je bent ingeschreven of eventueel nog een extra les uitproberen.

Andere belangrijke data (die we al weten…):
  • Alle feestdagen zoals Halloween, Sinterklaas, Carnaval, … wat dan zijn het speciale danslessen waarop we meestal verkleed naar de danszaal komen ?
  • 6 Februari 2021: Feesjeeeuuuu! Dé kidsfuif van het jaar in Mechelen en omstreken voor alle kids van de lagere school. Verwacht je aan een extreem leuk thema en heleboel krijsende kinderen om helemaal over the top te gaan. The special invitation volgt na de kerstvakantie. En euhm, geen ouders toegelaten.
  • 5 Februari 2021: Quiz: jaja, kom dit seizoen je grijze hersencellen maar eens aan het werk zetten.
  • Weekend van Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart (13 mei 2021) : Dansshow: Ja hoor! Het is weer een ‘showjaar’. Editie 6 inmiddels. Wow. We zijn al volop in voorbereidingsmodus en delen liefst zo snel mogelijk alle praktische info met jullie.
Wanneer geen les?

We dansen niet op feestdagen zelf (zoals bijvoorbeeld 11 november) en tijdens schoolvakanties. De zaterdag vlak voor een schoolvakantie nog wel, de zaterdag aan het einde van een vakantieweek niet. (Tenzij we anders meedelen, zoals bijvoorbeeld voor de wedstrijdgroepen.)

Wat verandert dit seizoen?
  1. Breakdance

De Breakdance lessen verhuizen allemaal naar vrijdag. Onder de fantastische begeleiding van Michaël himself!

2. Ballet en Modern

We werken verder aan de uitbouw van deze 2 richtingen. Ballet 2 (selectie) groeit nu uit tot ballet 3. En ballet 2 krijgt een andere dag toegewezen (donderdag). We herverdelen alle huidige leden over de 3 balletgroepen zodat iedereen voldoende kansen krijgt om bij te leren en zich ten volle te laten gaan in de les. Onze leraars werken volop aan de verdeling.

3. Demoteams modern: nieuw!

Deze opstart is waar we de afgelopen 2 a 3 jaar naar toe werkten. Een team modern dat zich kan bevestigen in de wedstrijdcircuits. Deelname is mogelijk na auditie. (Hiervoor zoeken we nog een geschikte dag.) Tijdens dit eerste seizoen zal het nog wat aftasten worden en focussen we voornamelijk op een sterke vooruitgang van de dansers in de trainingen. We zullen een 2-tal verkennende wedstrijden meedoen om het jaar nadien steviger in onze (dans)schoenen te staan.

4. Herindelen modern 3

Door de komst van het demoteam, delen we Modern 3 A en B een beetje anders in. De meeste van de huidige dansers zullen samen blijven in de A-groep en voornamelijk demodansers in de B-groep. Ook hier wordt aan gewerkt door de leraars.

5. Andere uren demo 2 en 3

Demo 2 verhuist van donderdag naar woensdag en op zaterdag wisselen demo 2 en 3 om.

6. Nieuw op het schema!

MULTIMOVE – vanaf 3 jaar

Multimove is het ideale programma voor de allerkleinsten. Aan de hand van twaalf cruciale basisbewegingen schaven 3-, 4-jarigen hun beweegvaardigheid bij alvorens zich echt op een sporttak toe te leggen. Variatie en creativiteit staan hier centraal.

AFROFUSION – vanaf 13 jaar

Vanaf september zetten we weer iets nieuws op ons programma. Cara versterkt ons lesgeversteam en zal jullie onderdompelen in de afro wereld. Benieuwd? Hier is alvast een teaser en je kan het meteen thuis een proberen!

7. Nieuwe leraars

Naast Cara stellen we ook Romy voor. Zij zal voortaan voor de groep Jazz volwassenen staan.

8. Geen kidslessen meer in Sint-Katelijne Waver

We hebben beslist om onze kidslessen allemaal samen onderdak te bieden in Battel. We begrijpen dat dit voor sommigen misschien minder leuk nieuws is, maar hopen dat jullie toch verder willen deelnemen aan het uitgebreide aanbod in Battel.

K!dans kledij bestellen

We hebben prachtige T-shirts en Sweaters. Deze kun je bestellen via onze shop.

Huishoudelijk reglement

Wie zich inschrijft, weet dat we een huishoudelijk reglement hanteren. Dat vinden jullie terug op onze website. Lees het zeker nog eens eens na.

Veel plezier en tot 14 september!

Katja