We startten het dansseizoen 2013-2014 met heel wat nieuwe dansleraars. Maar eentje leek toch wat extra aandacht te trekken bij de kids. En dat heeft een speciale reden. Sinds september krijgen kids en jongeren namelijk in het Engels Danstechniek van Brenda.

In het Engels les krijgen is voor jongeren en volwassenen tegenwoordig geen probleem. Maar toen enkele kids in september de les Danstechniek binnenstapten, was het toch even aanpassen. Wij vroegen drie jonge danseresjes, Yalenka (10), Nelle (8) en Lore (8), hoe de lessen in het Engels tot nu toe verliepen.

danstechniek1Wat vonden jullie van die eerste lessen in het Engels?

Lore: “Ik vind het tof! Dan leer ik dansen én nieuwe woordjes in het Engels.”

Yalenka: “Ik moet wel veel beter opletten dan in andere lessen en goed kijken naar welke oefeningen juf Brenda doet. Anders snap ik het niet altijd.”

Wat doen jullie dan als jullie iets niet goed begrijpen?

Nelle: “Het aan de oudere kinderen vragen!”

Yalenka: “Ja, de grotere meisjes in onze groep kunnen al goed vanuit het Engels naar het Nederlands vertalen.”

Lore: “En als het echt niet lukt, helpt Linda ons soms een beetje.”

Hebben jullie al nieuwe Engelse woordjes geleerd?

Yalenka (fier): “Ja hoor! Tegen mij zegt Brenda vaak: open your knees. Dat betekent dat ik mijn knieën goed open moet houden.”

Lore: “En ik weet nu dat down betekent dat in naar de grond of door mijn benen moet gaan.”

En jullie hebben Brenda dan toch ook al een Nederlands woordje geleerd?

Alle drie: “Jaaaaa!”

Nelle (fier): “Als ik vraag: mag ik naar het toilet, antwoordt Brenda: ‘ja, je mag naar het toilet gaan’. Dat hebben wij haar geleerd!”

Ten slotte. Nu jullie al een half jaartje in de les Danstechniek zitten: wat is jullie favoriete techniekoefening bij Brenda?

Nelle: “Met benen open gaan zitten en dan zo ver mogelijk met mijn bovenlichaam naar voor buigen. En zeker als Brenda aan mijn rug komt duwen. Dan lukt het echt goed!”

Lore: “Een vlindertje maken met mijn benen (in zithouding de onderkant van je voeten tegen elkaar duwen en je knieën zo ver mogelijk open duwen) en dan naar voor buigen met een rechte rug.”

Yalenka: “Ik vind de split het leukste. Ik wil dat graag even goed kunnen als Brenda. Want juf Brenda is lenig hoor! (vertelt ze duidelijk onder de indruk)

(Ines)

Danstechniek