Niet bij K!dans!

Kom naar onze zomerzumbalessen tijdens de maand juli: iedere maandag van 20u-21u

Midden jaren negentig was zumba helemaal nieuw in Colombia en stilaan begon de hype zich ook naar Europa te verspreiden. Nu, meer dan tien jaar later kunnen we stellen dat “het nieuwe er af is”. Maar is Zumba daarom ook minder populair? Wij vroegen het aan de zumba-fans van K!dans.

Bij K!dans staat de danszaal nog steeds vol tijdens de zumbalessen en niemand lijkt van plan om te stoppen. Zowel jong als oud zijn gewonnen voor deze unieke combinatie tussen sport en dans. Maar wat maakt zumba net zo leuk?

Wel, volgens Inge is het ‘de perfecte combinatie tussen sport en plezier’. ‘Een uur bewegen op kei leuke muziek zonder er al teveel over na te denken en nadien heb je het gevoel dat je lichaam zonder het te merken hard gewerkt heeft’, zeggen Conny en Griet. ‘In het begin had ik schrik om fouten te maken’ ,vertelt Kristine ons, ‘maar nu trek ik mij dat eigenlijk niet meer aan. Ik amuseer mij en dat telt!’ De lessen worden zo gegeven dat ze makkelijk zijn maar dat je toch kan bijleren want, zo vertelt Charlotte ons. ‘Je bent nooit te oud om bij te leren’.

Een zumbales is intensief maar blijft toch altijd leuk en niet alleen voor vrouwen zo blijkt. Marc, één van de enige mannen in het gezelschap, blijft terugkomen voor de losse sfeer.

‘Het is dan ook een uur waarin je alles van je kan afdansen’, vertelt Nele. Bang dat je conditie alle hevige bewegingen niet aankan? Geen zorgen want, zo zegt Lynn, ‘Het zumba-uurtje is om voor je het weet’.

Wil jij zelf ook een uurtje al je zorgen vergeten en lekker met je heupen komen zwieren? Kom dan zeker eens een kijkje nemen tijdens de zumbalessen van Sofie of Melissa. Totally crazy? Zeker weten!

Bekijk ook onze reportage