Danslessen

Onze danslessen zijn per dansstijl opgedeeld in verschillende niveaus. Zo kan iedereen op maat aansluiten bij een les naar keuze én kunnen we ieders talent ten volle helpen ontwikkelen. Ieder seizoen evalueren opnieuw alle levels en doorstroom in het uurrooster en kijken we of de leerlijnen nog kloppen of moeten worden bijgesteld. Dat doen we voor alle dansstijlen, van ballet tot hip hop.

Daarnaast is er ook een verdeling op basis van leeftijd. Zeker bij de jongste kinderen is dit belangrijk zodat we hen extra goed kunnen begeleiden. Maar ook volwassenen vinden het wel fijn wanneer ze in een gelijkgezinde groep terecht komen. Tot slot trachten we overal voldoende differentiatie aan te bieden binnen de lessen zodat wie wil op de basis kan oefenen, of zij die willen zich kunnen verdiepen.

Ieder seizoen evalueren we zeker bij ballet, modern, maar ook ritmiek en musical wie klaar is om naar de volgende groep over te gaan. Twijfel je nog? Stuur ons een mailtje of vraag advies aan je huidige leraar.

Ballet

Voor de allereerste ballerina’s in spé of voor gevorden, in onze balletlessen krijg je een grondige basis ballettechnieken mee en leer je verschillende combinaties begrijpen en inoefenen. Je kan al instappen vanaf 4 jaar. Sfeer, plezier en zeker ook een juiste techniek staan voorop.

Modern

Moderne dans richt zich vooral op een vrijere vorm van bewegingen en expressie. In deze danslessen duiken we in typische bewegingen uit de moderne en hedendaagse stijl. Vloerwerk, liften, zwaaien, … alles komt aan bod. Net als ook muzikaliteit en techniek voorop staan.

Hip Hop

Muzikaliteit, inleving, flow, groove, attitude, … het komt allemaal aan bod tijdens onze verschillende hiphoplessen. En uiteraard ontdek je de verschillende technieken die specifiek verbonden zijn aan deze dansstijl. Onze hip hop leraars geven allemaal een beetje hun eigen persoonlijke stijl aan de hiphoples, waardoor er heel veel variatie te vinden is in onze aanbod. Naast de meer gangbare hip hop, bieden we ook nog een breakdance les aan.

Bekijk onze dansvideo’s

Welke dansstijl is wat? Bekijk deze korte video’s en ontdek het zelf!
Meer video’s vind je trouwens op ons YouTube-kanaal.

HIP HOP met Rosa

HIP HOP VIBES met Elya

BALLET met Marjan

MODERN 1 met Jolien

DEMO MODERN met Gaëlle & Jolien

HIP HOP EXPERIMENTAL met Jowha

HIP HOP LYRICAL KIDS met Fundi

HIP HOP LYRICAL KIDS met Fundi

DANSPRET

AFRO FUSION met Cara

HIP HOP met Kamie

KIDS HIP HOP

LYRICAL CONTEMPORARY met Ellen

KIDS RAGGA met Dagmar

Meer info nodig?

Mail naar info@kdans.be

Inschrijven

  • Kan altijd zolang de groepen niet vol zitten.
  • Let op! Je inschrijving is pas volledig na betaling.

Lessenrooster 24-25

Dansschool K!dans

Hallo daar! Heb jij zin om te dansen? Dansschool K!dans is met meer dan 700 leden een van de grootste dansscholen in Mechelen. De club werd opgericht in 2008 door Katja Cloetens. Zij heeft een uitgebreide achtergrond van competitieturnen en -dansen, volgende tal van dansopleidingen en wil haar passie met iedereen delen.

K!dans is een tweede thuis voor iedereen met een passie voor dans. Je krijgt er de kans om te groeien en jouw unieke stijl te ontdekken. Er is voor ieder wat wils.

Als je niet zeker bent welke les te kiezen, kun je altijd een proefles volgen of verschillende lessen proberen tijdens gratis proefweken.

Onze leraars zijn (bijna) allemaal gediplomeerd en geven les met liefde en plezier.

 

Kleuters en Kids

Vanaf 3 jaar kan je bij ons terecht voor Multimove en vanaf 4 jaar in de lessen Danspret en Miniballet. Wij geloven in een gevarieerde en brede bewegingsbasis om op speelse wijze de motoriek te bevorderen. Voor de kids hebben we al meteen een breed aanbod in dansstijlen: Ballet, Kids Modern, Hip Hop, Breakdance, Musical , ... Bij uitbreiding ook Ritmiek Dance. 

Teens & Adults

Ons aanbod voor jongeren en volwassenen is heel uitgebreid. Van Hip Hop en Modern over Breakdance en Ballet tot Zumba en Jazzdance. Er zijn bovendien verschillende lessen enkel voor adults 18+ en met voldoende uitdaging.

 

Recreatie en Competitie

Uiteraard is ons recreatief aanbod het grootst. Een goede basis én fun zijn belangrijke elementen voor een dansles. Wil jij graag een stapje verder en je echt verdiepen in een dansstijl? Dan raden we je aan om zoveel mogelijk lessen te volgen en auditie te doen voor onze demoteams. Wie weet word jij samen met je team de volgende Belgisch kampioen!

Clubsfeer

Naast een fantastisch aanbod willen wij als club heel toegankelijk zijn. We zorgen voor een aangename, familiale sfeer waar iedereen welkom is. Dus kom erbij!