Musical

vHou jij van dansen, zingen en acteren? Ben je geboren om op een podium te staan? Dan is onze Musical Studio ongetwijfeld iets voor jou!
K!dans biedt vanaf 8 jaar musical lessen waarbij je de kneepjes van het vak leert. Verdiep je in zangtechnieken, leer hoe je je beste kanten in de verf zet op het podium en dans zoals je nooit eerder hebt gedanst.

Ontdek onze Musical Studio in Mechelen

De Musical Studio is een volledig nieuwe afdeling van dansschool K!dans, en krijgt de ondersteuning van Vlaamse (musical)actrice Fleur Brusselmans. 

Tijdens het Musical lesuur wordt er geoefend op 3 onderdelen: de les bestaat uit een dansgedeelte, zangbegeleiding en acting moment. De les duurt 2 uur, maar wordt opgedeeld in 3 blokken waarbij elk onderdeel aan bod komt. Je krijgt dus ook les van 3 verschillende ervaren docenten.

We hebben 2 groepen die we indelen naargelang de ervaring. De lesgevers bepalen in welke groep je start. Iedereen vanaf 8 jaar tot en met 15 jaar kan inschrijven. 

Wanneer?

Zaterdagvoormiddag 9u30-11u30 : Groep A
Zaterdagmiddag 11u30-13u30: Groep B en Groep C (ingedeeld volgens ervaring)

Wat heb je nodig?

Niet veel behalve een grote portie enthousiasme!

Inschrijven

Doe je hier vanaf 3 juni. 

 

Onze eerste videoclip van 2021 

Musical docenten

Antje De Rop
ANTJE DE ROP

Antje groeide op in een muzikale familie en zingt al van zo lang ze zich kan herinneren. Ze sloot zich op 7-jarige leeftijd aan als klarinettiste bij ‘Harmonie De Gilde’ waar ze tot op heden nog steeds lid van is. Ze studeerde in het middelbaar de richting muziek aan het Lemmensinstituut met het instrument klarinet. Hier ontwikkelde ze een grondige muzikale achtergond. Ze kreeg er ook o.a. lessen piano, zang en dictie, zo ontdekte ze haar passie voor musical. Ze begon in 2019 aan de musicalopleiding bij Fabric Magic. Datzelfde jaar mocht ze het ensemble van de musical ‘November 89’ van The Singing Factory vervoegen. Antje schrijft zelf ook muziek, en vindt haar uitlaatklep op het podium. Momenteel studeert ze Muziektheater aan Codarts, hogeschool voor de kunsten, in Rotterdam. Het liefste wat ze doet is anderen haar passie meegeven en ze heeft dan ook heel veel goesting om met de kids aan de slag te gaan!

Dorien
DORIEN MATTHIJS

charlotte boudry
CHARLOTTE BOUDRY

Charlotte speelde mee in de musicals Oliver!, Annie, Sprookjesboom (Efteling), Muerto, Ridders van de Ronde Keukentafel… Maar jullie kennen haar waarschijnlijk als Samantha uit Kadanza en als Star in de bioscoopfilm 100% Coco New York. Charlotte studeert momenteel muziektheater aan Codarts, hogeschool voor de kunsten in Rotterdam en zal ons musicalteam op regelmatige basis bijstaan achter de schermen en voor gastlessen. Vanaf schooljaar 2022-2023 komt ze opnieuw naar Vlaanderen wonen en kan ze op op meer regelmatige basis aansluiten bij het musical studio team.

Woehoew! Fantastisch nieuws. Charlotte zal in 2023 een van de hoofdrollen vertolken in de Studio 100-musical The Red Star Line. 

Katja Cloetens
KATJA CLOETENS

Katja is de bezielster en artistiek directrice van K!dans. Als kind vertoefde ze uren in de gymzaal en nam deel aan shows en wedstrijden (acro & tumbling + trampoline) op nationaal en internationaal niveau. Al snel ontdekte ze haar passie voor choreografie en begon ze haar opleiding als danser en dansleraar. Sinds haar 14de volgde ze lessen in hip hop en jazz stijlen, verschillende workshops en intensieve dansstages, en reisde hiervoor naar New York, Los Angeles, Londen, Nederland en Duitsland. In 2008 startte ze met K!dans om zo iedereen te inspireren met haar passie voor dans. Inmiddels groeide de dansschool tot een vaste waarde in haar thuisstad Mechelen en brengt ze om de 2 jaar een spectaculaire show tot leven in de Mechelse Stadsschouwburg. Katja weet dus als geen ander hoe belangrijk podiumprésence is en neemt daarom de musical danslessen heel graag zelf op zich.

Wij hebben iets te vieren!

Onze dansschool bestaat 15 jaar. Ofwel 15 dansseizoenen vol plezier, passie en vriendschap. We groeiden uit van 200 naar 700 leden, het lerarenteam van 5 naar 35 en ook ons dagelijks bestuur en vrijwilligers zorgen voor de nodige steun en toeverlaat. Dankjewel aan iedereen die zich inzet voor onze club, aan iedereen die zijn hart verloren heeft aan onze lessen. Op naar de volgende 15 jaar!

Inschrijven

  • Let op! Je inschrijving is pas volledig na betaling.

Lessenrooster 23-24

Dansschool K!dans

Hallo daar! Heb jij zin om te dansen? Dansschool K!dans is met meer dan 700 leden een van de grootste dansscholen in Mechelen. Opgericht in 2008 door Katja Cloetens, mogen we dus 15 kaarsjes uitblazen!

Wij zijn een tweede thuis voor iedereen met een passie voor dans. Je krijgt er de kans om te groeien en jouw unieke stijl te ontdekken. Er is voor ieder wat wils.

Als je niet zeker bent welke les te kiezen, kun je altijd een proefles volgen of verschillende lessen proberen tijdens gratis proefweken.

Onze leraars zijn (bijna) allemaal gediplomeerd en geven les met liefde en passie voor dans.

 

Kleuters en Kids

Vanaf 3 jaar kan je bij ons terecht voor Multimove en vanaf 4 jaar in de lessen Danspret en Miniballet. Wij geloven in een gevarieerde en brede bewegingsbasis om op speelse wijze de motoriek te bevorderen. Voor de kids hebben we al meteen een breed aanbod in dansstijlen: Ballet, Kids Modern, Hip Hop, Breakdance, ... Nu ook Musical en Ritmiek Dance. Bekijk het nieuwe lessenrooster 23-24.

Teens & Adults

Ons aanbod voor tieners en volwassenen is heel uitgebreid. Van Hip Hop en Modern over Breakdance en Ballet tot Zumba en Jazzdance. Er zijn ook verschillende lessen enkel voor adults 18+.

 

Recreatie en Competitie

Uiteraard is ons recreatief aanbod het grootst. Een goede basis én fun zijn belangrijke elementen voor een dansles. Wil jij graag een stapje verder en je echt verdiepen in dans? Dan raden we je aan om zoveel mogelijk lessen te volgen en auditie te doen voor onze demoteams. Wie weet word jij samen met je team de volgende Belgisch kampioen!

Clubsfeer

Naast een fantastisch aanbod willen wij als club heel toegankelijk zijn. We zorgen voor een aangename, familiale sfeer waar iedereen welkom is. Dus kom erbij!