Musical

Hou jij van dansen, zingen en acteren? Ben je geboren om op een podium te staan? Dan is onze Musical Studio ongetwijfeld iets voor jou!
K!dans biedt vanaf 8 jaar musical lessen waarbij je de kneepjes van het vak leert. Verdiep je in zangtechnieken, leer hoe je je beste kanten in de verf zet op het podium en dans zoals je nooit eerder hebt gedanst.

Ontdek onze Musical Studio in Mechelen

De Musical Studio is een volledig nieuwe afdeling van dansschool K!dans, en krijgt de ondersteuning van Vlaamse (musical)actrice Fleur Brusselmans. 

Tijdens het Musical lesuur wordt er geoefend op 3 onderdelen: de les bestaat uit een dansgedeelte, zangbegeleiding en acting moment. De les duurt 2 uur, maar wordt opgedeeld in 3 blokken waarbij elk onderdeel aan bod komt. Je krijgt dus ook les van 3 verschillende ervaren docenten.

We hebben 2 groepen die we indelen naargelang de ervaring. De lesgevers bepalen in welke groep je start. Iedereen vanaf 8 jaar tot en met 15 jaar kan inschrijven. 

Wanneer?

Zaterdagvoormiddag 9u30-11u30 : Groep A
Zaterdagmiddag 11u30-13u30: Groep B (mits enige ervaring)

Wat heb je nodig?

Niet veel behalve een grote portie enthousiasme!

Inschrijven

Doe je hier vanaf 3 juni. 

 

Onze eerste videoclip 

Musical docenten

Antje De Rop
ANTJE DE ROP

Antje groeide op in een muzikale familie en zingt al van zo lang ze zich kan herinneren. Ze sloot zich op 7-jarige leeftijd aan als klarinettiste bij ‘Harmonie De Gilde’ waar ze tot op heden nog steeds lid van is. Ze studeerde in het middelbaar de richting muziek aan het Lemmensinstituut met het instrument klarinet. Hier ontwikkelde ze een grondige muzikale achtergond. Ze kreeg er ook o.a. lessen piano, zang en dictie, zo ontdekte ze haar passie voor musical. Ze begon in 2019 aan de musicalopleiding bij Fabric Magic. Datzelfde jaar mocht ze het ensemble van de musical ‘November 89’ van The Singing Factory vervoegen. Antje schrijft zelf ook muziek, en vindt haar uitlaatklep op het podium. Momenteel studeert ze Muziektheater aan Codarts, hogeschool voor de kunsten, in Rotterdam. Het liefste wat ze doet is anderen haar passie meegeven en ze heeft dan ook heel veel goesting om met de kids aan de slag te gaan!

Dorien
DORIEN MATTHIJS

charlotte boudry
CHARLOTTE BOUDRY

Charlotte speelde mee in de musicals Oliver!, Annie, Sprookjesboom (Efteling), Muerto, Ridders van de Ronde Keukentafel… Maar jullie kennen haar waarschijnlijk als Samantha uit Kadanza en als Star in de bioscoopfilm 100% Coco New York. Charlotte studeert momenteel muziektheater aan Codarts, hogeschool voor de kunsten in Rotterdam en zal ons musicalteam op regelmatige basis bijstaan achter de schermen en voor gastlessen. Vanaf schooljaar 2022-2023 komt ze opnieuw naar Vlaanderen wonen en kan ze op op meer regelmatige basis aansluiten bij het musical studio team.

Woehoew! Fantastisch nieuws. Charlotte zal in 2023 een van de hoofdrollen vertolken in de Studio 100-musical The Red Star Line. 

Katja Cloetens
KATJA CLOETENS

Katja is de bezielster en artistiek directrice van K!dans. Als kind vertoefde ze uren in de gymzaal en nam deel aan shows en wedstrijden (acro & tumbling + trampoline) op nationaal en internationaal niveau. Al snel ontdekte ze haar passie voor choreografie en begon ze haar opleiding als danser en dansleraar. Sinds haar 14de volgde ze lessen in hip hop en jazz stijlen, verschillende workshops en intensieve dansstages, en reisde hiervoor naar New York, Los Angeles, Londen, Nederland en Duitsland. In 2008 startte ze met K!dans om zo iedereen te inspireren met haar passie voor dans. Inmiddels groeide de dansschool tot een vaste waarde in haar thuisstad Mechelen en brengt ze om de 2 jaar een spectaculaire show tot leven in de Mechelse Stadsschouwburg. Katja weet dus als geen ander hoe belangrijk podiumprésence is en neemt daarom de musical danslessen heel graag zelf op zich.

Fleur Brusselmans
FLEUR BRUSSELMANS

Fleur studeerde in 2005 af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, afdeling musical. Sindsdien speelde ze in verschillende musicals. O.a. Grease, Annie, mamma mia, Pippi Langkous, Assepoester het tamelijk ware verhaal,…. In de Viage musical dinnershow , studio 100 zomershow en songfestival contest of the best was ze 1 van de solisten. Op tv was Fleur te zien in 0.a. Spring, familie, spoed, Lisa, Tegen de sterren op,…In 2009 werd ze tweede in de VTM wedstrijd op zoek naar Maria.
In het theater speelde Fleur mee in de Megamindyshow, Een perfect huwelijk en Oscar.
Fleur presenteerde de ochtendjoe op Joefm en werkte mee aan commissaris o op studio Brussel.
Ze verleent regelmatig haar stem aan (teken)films. Ze was 3 jaar lang de vaste voice overstem van tv- zender 2BE.
Fleur werkte als host stand in en kindercoach mee aan het VTM programma Little big Shots en werkt als casting director bij het productiehuis Fremantle voor programma’s als Dancing With The Stars, Belgium’s got Talent en The Masked Singer.

Inschrijven

Lessenrooster 22-23

Dansschool K!dans

Hallo daar! Heb jij zin om te dansen? Dansschool K!dans in Mechelen is een tweede thuis voor iedereen met een passie voor dans. Je krijgt er de kans om te groeien en jouw unieke stijl te ontdekken. Er is voor ieder wat wils.

Als je niet zeker bent welke les te kiezen, je kan altijd een proefles volgen of verschillende lessen proberen tijdens onze Open Lessenweken met gratis proeflessen. 

 

Kleuters en Kids

Vanaf 3 jaar kan je bij ons terecht voor Multimove en vanaf 4 jaar in de lessen Danspret. Ook voor de kids hebben we een leuk aanbod: Ballet, Kids, Hip Hop Lyrical, ... Nu ook nieuw in het aanbod: Musical en Ritmiek Dance. Kijk snel op het lessenrooster.

Adults

Ons aanbod voor tieners en volwassenen is heel uitgebreid. Van Hip Hop en Modern over AfroFusion en Ballet tot Zumba en Jazzdance. Er zijn ook lessen enkel 18+ of 21+.

 

Audities demoteams

Wil jij schitteren op een podium en meedoen aan wedstrijden? Doe op 10 september mee aan onze audities en wie weet maak jij binnenkort deel uit van een van onze wedstrijdteams! Benieuwd?

 

Wij zijn nogal actief op social media. Volg ons hier:

K!dans op FacebookK!dans op InstagramK!dans op Tik Tok

 

 

Winter Vibes Workshops