Ritmiek & Acro Dance

Dans & Ritmiek

Ritmiek & Acro Dance combineert danstechniek met turnelementen waardoor er een hele unieke choreografie ontstaat. Denk maar aan de lenige figuren in de shows van Cirque du Soleil of in de dansers in de reality tv-show Dance Moms. De basis van Ritmiek Dance is kracht, lenigheid en de technieken van zowel acrobatiek als dans. Door Ritmiek Dance krijg je als danser een betere coördinatie en spierbeheersing in alle extremiteiten (benen en armen) van het lichaam. Tijdens de Ritmiek Dance lessen krijg je turnelementen aangeleerd, maar er wordt ook uitgebreid op grondwerk en danstechniek geoefend. Ideaal dus voor wie dansen en turnen graag combineert.

Ritmiek & Acro Dance is uniek in Mechelen. Vanaf september 2022 trainen deze groepen langer om nog beter te kunnen werken op technieken en choreografie. 

Wanneer?

Groep A: Dinsdagen van 18u-19u30 in de turnzaal van De Ark.
Groep B: Dinsdagen 18-20u in de turnzaal van De Ark.

De 2 groepen trainen gedeeltelijk samen.

Wat heb je nodig?

Strakke kledij of dans- turnpakje.

Inschrijven

Vanaf 1 juni

Kom alvast in de sfeer

Ritmiek & Acro Dance trainers

Laura
Trainer gezocht! (Interesse?)

Wij zoeken extra hulp voor Laura. Heb je interesse om les te geven? Mail naar Katja@kdans.be

Wij hebben iets te vieren!

Onze dansschool bestaat 15 jaar. Ofwel 15 dansseizoenen vol plezier, passie en vriendschap. We groeiden uit van 200 naar 700 leden, het lerarenteam van 5 naar 35 en ook ons dagelijks bestuur en vrijwilligers zorgen voor de nodige steun en toeverlaat. Dankjewel aan iedereen die zich inzet voor onze club, aan iedereen die zijn hart verloren heeft aan onze lessen. Op naar de volgende 15 jaar!

Inschrijven

  • Let op! Je inschrijving is pas volledig na betaling.

Lessenrooster 23-24

Volgend seizoen

  • Open lessenweek: vanaf 24 mei tem 30 mei 2024 kun je een hele week lang gratis van al onze danslessen proeven.
  • Inschrijven voor seizoen 24-25 kan vanaf vrijdag 31 mei voor huidige leden en vanaf 1 juni voor nieuwe leden.
  • Wil je nu nog starten? Dat kan ook! Mail naar inschrijven@kdans.be
  • De nieuwe lessenrooster 24-25 zal half mei online verschijnen.

Dansschool K!dans

Hallo daar! Heb jij zin om te dansen? Dansschool K!dans is met meer dan 700 leden een van de grootste dansscholen in Mechelen. Opgericht in 2008 door Katja Cloetens, mogen we dus 15 kaarsjes uitblazen!

Wij zijn een tweede thuis voor iedereen met een passie voor dans. Je krijgt er de kans om te groeien en jouw unieke stijl te ontdekken. Er is voor ieder wat wils.

Als je niet zeker bent welke les te kiezen, kun je altijd een proefles volgen of verschillende lessen proberen tijdens gratis proefweken.

Onze leraars zijn (bijna) allemaal gediplomeerd en geven les met liefde en passie voor dans.

 

Kleuters en Kids

Vanaf 3 jaar kan je bij ons terecht voor Multimove en vanaf 4 jaar in de lessen Danspret en Miniballet. Wij geloven in een gevarieerde en brede bewegingsbasis om op speelse wijze de motoriek te bevorderen. Voor de kids hebben we al meteen een breed aanbod in dansstijlen: Ballet, Kids Modern, Hip Hop, Breakdance, ... Nu ook Musical en Ritmiek Dance. Bekijk het nieuwe lessenrooster 23-24.

Teens & Adults

Ons aanbod voor tieners en volwassenen is heel uitgebreid. Van Hip Hop en Modern over Breakdance en Ballet tot Zumba en Jazzdance. Er zijn ook verschillende lessen enkel voor adults 18+.

 

Recreatie en Competitie

Uiteraard is ons recreatief aanbod het grootst. Een goede basis én fun zijn belangrijke elementen voor een dansles. Wil jij graag een stapje verder en je echt verdiepen in dans? Dan raden we je aan om zoveel mogelijk lessen te volgen en auditie te doen voor onze demoteams. Wie weet word jij samen met je team de volgende Belgisch kampioen!

Clubsfeer

Naast een fantastisch aanbod willen wij als club heel toegankelijk zijn. We zorgen voor een aangename, familiale sfeer waar iedereen welkom is. Dus kom erbij!