Perron Geluk – K!dans danshow 2023 – 2O en 21 mei

185 jaar nadat de eerste stoomtrein uit Mechelen vertrok, brengt Dansschool K!dans La Gare Forrestière van Paul Delvaux tot leven.

La Gare Forrestière, een schilderij uit 1948 van Paul Delvaux, wordt ons vertrekpunt. Een verhaal van nostalgie naar het verleden en magie voorbije de grenzen van het echte en het onechte. Twee kleine meisjes, vastgelegd in de vreemde onbeweeglijkheid van een wonderbaarlijk station, staren naar een oude locomotief die haar zwarte rook uitspuwt in de groene lucht. Er is datgene wat het schilderij ons laat zien, en vervolgens datgene wat het niet heeft erkend; de onzichtbare blikken van deze twee meisjes uit het verleden, die onze eigen dromen en verlangens komen invullen. Ben jij klaar om in hun mysterieuze wereld te duiken?

Bestel je tickets

Geen tickets? Mail naar info@kdans.be

Deze online ticketverkoop wordt opgebouwd door UIT! in Mechelen.
Voor vragen tijdens het online bestellen kun je dan ook bij hen terecht: cultuurtickets@mechelen.be

Let op! Niet alle dansers doen in alle voorstellingen mee. Wil je weten wie wanneer danst? Bekijk hier de deelnemerslijst per voorstelling.
  • Zaterdag 20 mei om 14u30
  • Zaterdag 20 mei om 19u30
  • Zondag 21 mei om 11u
    (korte voorstelling van maar 1 uur; enkel kleuter en kids groepen)
  • Zondag 21 mei om 15u

Treinen en stations, een onderwerp van verbeelding

Ze doorkruisen de tijd en onthullen herinneringen aan een of andere onafgemaakte reis. Twee meisjes observeren het getoonde wonder. Welke onvervulde dromen leven in hun harten? Van welke verre horizonten dromen ze? En naar welke betoverende plaatsen worden ze gebracht?

En laat nu net ook Mechelen, onze thuisstad, de plaats zijn waar de allereerste stoomtrein in België werd gevierd. Nu, meer dan 185 jaar later bouwen we een nieuw station in Mechelen. Tijd om die twee meisjes naar onze realiteit te katapulteren, namelijk op het podium.

Kom hun verhaal zelf ontdekken!

 

Het Mechels station

 

We maken met deze voorstelling ook een knipoog naar de bouw van het nieuwe Mechels station. De oude bogen schitteren op de affiche. Een foto genomen in 1944 door José Cluytens, vader van onze geluid- en beeldtechnicus Bert Cluytens. Wie goed kijkt, ziet een stoomtrein het Mechels station verlaten en aan zijn volgende reis beginnen. Een herinnering aan het verleden, brengen we weer tot leven op het podium.

Achter de schermen

Met dank aan: