Heb jij vaak last van kwaaltjes als hoofdpijn, vermoeidheid, een verstopte neus of zelfs hyperventilatie. De Buteyko-ademhalingstherapie helpt je hiermee op een natuurlijke wijze.  De Buteyko-methode is een ademhalingstechniek die ook bij sporters en dus dansers kan worden toegepast.

Kleine gezondheidsongemakken kunnen vrij snel opgelost worden door aandacht te schenken aan een juiste ademhaling. Wie juist of beter gezegd ‘efficiënt’ ademt, zorgt voor een evenwicht tussen het zuurstof- en CO2-gehalte in het bloed. Dat evenwicht zorgt ervoor dat ons lichaam optimaal kan functioneren.

Een Buteyko-cursus ?

Tijdens de Buteyko-cursus krijg je gedurende enkele sessies een volledig pakket aangeboden waarmee je zelf aan de slag kan. Zo komt er een stuk theorie en visie van  Buteyko aan bod, wordt er gekeken naar de oorzaken van de klachten, krijg je de oefeningen aangeleerd en worden er ook voedingstips gegeven. Er wordt ook ingezoomd op je ademhaling tijdens het sporten en technieken om hoesten te doen stoppen. Daarnaast ontdek je hoe kleine veranderingen in je levensstijl je gezondheid en vitaliteit bevorderen. Het resultaat van de cursus is natuurlijk afhankelijk van hoe goed je zelf oefent. Daarom word je ook begeleid en opgevolgd door de consulente.

Infoavond voor dansers op 2 april

Specialiste Helga Willems volgde een Buteyko-opleiding in Nederland en begeleidt sinds 2011 mensen met astma, hooikoorts of allergieën, sporters, snurkers, enzovoort. “Iedereen die zich energieker wil voelen of wil leren omgaan met stress is gebaat bij ademhalingsoefeningen volgens de Buteyko-methode. Ik heb zelf ook astma en dankzij deze techniek heb ik mijn ziekte helemaal onder controle. Let op, als Buteyko-specialist wil ik wel duidelijk maken dat ik geen diagnoses stel, daarvoor moet je bij je arts zijn. Ik bied louter technieken die onaangename klachten kunnen verhelpen, maar daarom niet de ziekte genezen.”
 
Wie meer wil weten over een juiste ademhaling bij o.a. het dansen, kan op dinsdagavond 2 april in de dansschool terecht voor een infosessie door Helga Willems.
 
!! Graag vooraf inschrijven via info@kdans.be
Wanneer? 2 april – 19u-21u
Waar? Basisschool De Ark – Battelse Bergen – 2800 Mechelen
Prijs: gratis