K!dans organiseert dit jaar voor het eerst een clubkampioenschap, een recreatieve danswedstrijd tussen K!dansers per leeftijdscategorie (8+, 10+ en 14+ jaar). Dit evenement gaat door op 3 mei 2014 in Moonbeat te Mechelen (Oude Brusselsestraat 10-12, 2800 Mechelen). Je kan vanaf nu inschrijven!

Een clubkampioenschap, what?

Het clubkampioenschap van K!dans is een recreatieve danswedstrijd en voor de ‘fun’. Hiermee willen we onze dansers aanmoedigen extra bij te leren en willen we hen kennis laten maken met individueel performen. Tijdens het kampioenschap zullen een aantal andere dansgroepen van K!dans optreden. Aansluitend is er een dance battle voor de dansers van de demoteams. (Zij worden uitgesloten van de recreatieve wedstrijd.)

Toeschouwers kunnen vooraf registreren via info@kdans.be , inkomprijs bedraagt €5 pp, dit ten voordele van de nieuwe dansstudio.

Het programma wordt later gecommuniceerd en zal afhangen van het aantal inschrijvingen per leeftijdscategorie.

Voor wie?

Het clubkampioenschap wordt georganiseerd voor recreatieve dansers met leeftijden van +8 , +10 en +14 jaar.

Hoe?

De wedstrijdinhoud bestaat uit 2 onderdelen:
1. een opgelegde dans die wordt aangeleerd tijdens de danslessen
2. een freestyle dansstuk (improvisatie ter plaatse).

De freestyle dansopdracht is voor de +8-jarigen 20 seconden lang, voor de +10 en +14-jarigen 30 seconden.

Er wordt ook tijdens de danslessen geoefend op het freestyle dansen.

Voor de +8-jarigen wordt hiervoor muziek gebruikt met 100-110 beats per minute (= het ritme en de snelheid van de muziek), voor de +10 en +14-jarigen wordt muziek gebruikt van 110-130 beats per minute.

Dansers worden voor beide onderdelen beoordeeld op vlak van: Techniek & afwerking, Expressie (dansbeleving en stijl), Ritme en tempo (muzikaliteit), Amplitude, Coördinatie en voor Freestyle ook op diversiteit/originaliteit en moeilijkheid.

Een jury zal oordelen over de prestatie van de dansers.

Een gedetailleerd wedstrijdreglement wordt later online beschikbaar gesteld.

Inschrijven

Dansers kunnen zich inschrijven voor het clubkampioenschap tot en met 16 februari 2014 door een e-mail te sturen met alle details die hieronder gevraagd worden naar  info@kdans.be