De inschrijvingen voor 2019-2020 zijn gestart! Achter de schermen bereiden wij met alle leraars en medewerkers van het dagelijks bestuur opnieuw een knallend dansseizoen voor. Hierbij toch alvast enkele praktische weetjes voor een vlotte start in september.

Zondag 15 september: Opendeurdag

Iedereen is welkom om tijdens de opendeurdag deel te nemen aan onze gratis initiatielessen. Handig om een keer te proberen. Onze demoteams geven er ook meteen een indrukwekkend optreden. Het programma zal je deze zomer op de website zien verschijnen. Dit gaat door in Basisschool De Ark

Vanaf Maandag 16 september: start wekelijkse lessen

Vanaf maandag 16 september start het echt! Dan kun je terecht in de lessen waarvoor je bent ingeschreven of eventueel nog een extra les uitproberen.

Andere belangrijke data (die we al weten…):

  • Alle feestdagen zoals Halloween, Sinterklaas, Carnaval, … wat dan zijn het speciale danslessen waarop we meestal verkleed naar de danszaal komen ?
  • 8 Februari 2020: Feesjeeeuuuu! Dé kidsfuif van het jaar in Mechelen en omstreken voor alle kids van de lagere school. Verwacht je aan een extreem leuk thema en heleboel krijsende kinderen om helemaal over the top te gaan. The special invitation volgt na de kerstvakantie. En euhm, geen ouders toegelaten.
  • 7 Februari 2020: Quiz: jaja, kom dit seizoen je grijze hersencellen maar eens aan het werk zetten.

Wanneer geen les?

We dansen niet op feestdagen zelf (zoals bijvoorbeeld 11 november) en tijdens schoolvakanties. De zaterdag vlak voor een schoolvakantie nog wel, de zaterdag aan het einde van een vakantieweek niet. (Tenzij we anders meedelen, zoals bijvoorbeeld voor de wedstrijdgroepen.)

Wat is nieuw dit seizoen?

Wegens groot succes van onze richtingen Ballet en Modern hebben we deze dansstijlen een beetje hervormd. We evolueren er naar een structuur waarbij we extra lessen aanbieden in 2 niveaus. Ook de leeftijden hebben we hiervoor anders ingedeeld. Bij Ballet is er bijvoorbeeld een groep preballet bijgekomen waarbij dansers terecht kunnen die een allereerste jaar ballet volgen. Bij de groep +12 jaar gaan we ons voorbereiden om het jaar erop met spitzen te starten! Whoehoew! Ook bij Modern pakken we het een beetje anders aan met extra groepen in de leeftijden +12 en +16 jaar. Doel is om op termijn daar zelfs te evolueren naar een dansteam Modern dat kan deelnemen aan wedstrijden zoals we momenteel ook al doen met Hip Hop. Uiteraard is dit een groeiproces, maar zo weten jullie onze doelstelling. ?

De hip hop groepen blijven hoofdzakelijk op dezelfde manier doorstromen. Enkel bij de Lyrical hebben we de leeftijd opgesplitst.

Net zoals we ook een extra demoteam hip hop hebben bijgemaakt met een leeftijdscategorie ‘tussenin’ om het doorstromen van predemo richting de wedstrijdgroepen te versoepelen. Wist je al dat we hier ondertussen met bijna 50 dansers aan wedstrijden meedoen!

De hele lessenrooster vinden jullie hier.

K!dans kledij bestellen

We hebben prachtige T-shirts en Sweaters. Deze kun je bestellen via www.ilovedance.be

Huishoudelijk reglement

Wie zich inschrijft, weet dat we een huishoudelijk reglement hanteren. Dat vinden jullie terug op onze website. Lees het zeker nog eens eens na.

Veel plezier en tot 15 september!

Katja