Ook buiten de regio Mechelen wekt onze dansschool de interesse van dansliefhebbers. Maar het bezoek van Haotian Luo (25) vonden we toch wel heel erg leuk! Zij bracht een stukje Chinese cultuur mee naar de jazzdanceles van Marjan.   

Niet alleen het lerarencorps van K!dans bestaat uit een toffe interculturele mix, maar ook tussen de dansers zelf spotten we wel eens een interessante nationaliteit. Zo viel ons oog de voorbije maanden op de Chinese Haotian Luo. Deze 25-jarige uitwisselingsstudente afkomstig uit Chongqing vervoegde het gezelschap van onze jazzdancegroep op vrijdagavond. Vorige vrijdag keerde ze na 6 maanden op Belgische bodem weer naar huis, maar we blikken graag terug op haar fijne aanwezigheid.

Haotian: ‘Sinds september 2013 studeer ik interieur- en meubelontwerp aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Mijn universiteit in China, Jiangnan University, heeft al enkele jaren goede contacten met het Mechelse departement en de opleiding staat hoog aangeschreven. Ik wilde altijd al graag naar Europa reizen en dus schreef ik me in voor het uitwisselingsproject in België.

Via het STIP (Infopunt voor studenten) van de Hogeschool maakte ik kennis met K!dans. Ik hou van dansen en miste mijn danslessen (Jazz, Latin, klassieke Chinese dans en ballet) van thuis. Dus schreef ik me in voor de jazzles van Marjan en zumba bij Mellissa. Uiteraard zijn er heel wat verschillen tussen de traditionele Chinese en Europese dansstijlen, maar jazzdance heeft wel dezelfde basis. Ik kon me dus helemaal laten gaan tijdens de les.

Jazzdance K!dans

Zowel de danslessen als de leraars en andere dansers vond ik super! Ze hebben me zo goed ontvangen en ik ben erg dankbaar voor de fijne tijd die ik hier heb beleefd. Ik heb lieve vrienden aan mijn tijd bij K!dans over gehouden. Marjan is een professionele en gepassioneerde danslerares en ik hoop dat ik ooit nog terug kan komen en opnieuw met haar kan dansen.’

Ter info: K!dans heeft een samenwerking met Thomas More. Studenten van de school krijgen korting bij K!dans. Voor meer info kun je terecht bij het STIPof via info@kdans.be

 

STIP Thomas More