Tijdens het weekend van 11 en 12 mei, treden onze dansers op in de Stadsschouwburg van Mechelen tijdens een schitterende dansshow. Het is de tweede keer dat onze dansschool zo’n productie organiseert. Herinneren jullie je de eerste editie nog, Snappienix getiteld? En wat hebben we dit keer op het programma staan?

De Snappienix, “fantasiebeestjes” die de wereld der technologie ontdekken, gaven onze eerste dansshow in 2010 inhoud. Ze kropen in een computer, fietsten op een muis en vlogen over het podium zoals personages in de Matrix film. Al onze dansgroepen deden mee in het verhaal en brachten een choreografie met een “digitaal tintje”. We waren alvast erg trots op het resultaat. En een succesvolle show vraagt om opvolging. Dus dat is waar we dit seizoen voor gaan, een minstens even leuke productie, die misschien de eerste zelfs overtreft.

De voorbereidingen gingen vorig seizoen al van start. De eerste ideeën borrelden op en kregen vanaf september 2012 steeds meer ‘volume’. Ondertussen zijn we in de fase waarin we de ideeën vorm geven op de dansvloer, in projecties, in decorontwerp, in klanken en muziek, en binnenkort eindelijk ook op affiche. We kunnen alvast verklappen dat we weer erg ver gaan in onze creativiteit. (Met dank aan het geweldige conceptteam rondom mij!) Kleuren zullen de dansvloer domineren, en niet ‘gewoon zomaar’. Elke kleur heeft een betekenis, een gevoel en er bestaan ook heel wat verschillende technieken en effecten om met kleuren om te gaan. Zo stond ikzelf al met ledlichtjes te zwaaien en leerde ik schrijven met een lampje in de lucht. I love light painting! 🙂

Onze dansshow krijgt de titel Colors in Motion. Wat dat allemaal precies zal inhouden, blijft natuurlijk een verrassing. Vanaf februari zijn de tickets voor de 3 voorstellingen te koop. We houden je op de hoogte!

Hier alvast enkele voorsmaakjes op de light painting. En nu goed opletten tijdens de show om het te herkennen; hihi:

Light Manneke

Light Painting blauw

Light Painting 1