Nu we een maandje aan het dansen zijn, wordt het tijd om jullie voor te stellen aan de K van K!dans, nl. Katja. Zij is de verantwoordelijke van de dansschool en samen met “mama Linda” zorgt zij ervoor dat iedereen zich thuis voelt bij K!dans.

Waarom ben je met K!dans gestart?

Ik zeg altijd: “K!dans is ontstaan uit mijn passie om te dansen en die passie wil ik delen met iedereen.” Ik turn en dans al van kindsbeen af en kwam zo op veel plaatsen. Na een tijdje begon het te kriebelen om zelf zo’n dansactiviteiten te organiseren waarbij ’the sky the limit is’ en ik dus volledige vrijheid had. Het leek me een geweldige opportuniteit toen in mijn eigen dorpje Battel een nieuwe turnzaal werd gebouwd. Op die manier konden we iets leuks doen voor de buurt rond Mechelen.

Wat is je grootste droom voor de dansschool?

Kwaliteit, maar ook plezier zijn de belangrijkste troeven van de dansschool. Enerzijds proberen we een goed dansniveau na te streven, maar anderzijds vind ik ook het sociaal aspect en de omgang met elkaar heel belangrijk. Daarom hoop ik dat we op termijn een eigen locatie vinden, waar we dat element nog meer kunnen uitspelen: een “thuis” zijn voor iedereen met een passie voor dans.

Wat zijn jouw andere ‘bezigheden’?

Naast het vele dansen, ben ik heel actief in de “online media” wereld. Ik heb een journalistieke achtergrond en gebruik dit vooral in functie van webredactie, social media, … Heel handig ook om je eigen promotie te kunnen voeren voor de dansschool, flyers maken, foto’s bewerken, …

Wat was tot nu toe je ultieme danservaring?

Ik ben ondertussen 2 keer naar Los Angeles gereisd, het mekka van de hiphop. En ook één keertje naar New York, waar ze meer jazz en broadway stijlen dansen. LA was echt de max! Er heerst een echte hiphopcultuur. Alle dansers vormen er een grote community, komen er uit verschillende landen, delen hun ervaringen, volgen super leuke lessen, … Ik zou zo meteen nog eens gaan!