Het dansseizoen loopt ten einde… Wat nu? Verder dansen natuurlijk! Tijdens de zomermaanden zijn er een heleboel activiteiten, zoals dansstages en -kampen. Wij geven je een overzicht.

K!dans Zomerprogramma

Ook deze zomer kan je weer bij ons terecht om de pannen van het dak te dansen.

Check onze K!dans-kampen!
Check onze Zomer Zumba!

De rest van ons zomerprogramma zal snel bekendgemaakt worden op onze website!

Danskampen en –stages

Natuurlijk zijn er nog andere leuke dansactiviteiten te beleven deze zomer.

Dancecool

Dancecool, een organisatie voor dansers in België en Nederlands, organiseert deze zomer 3 verschillende dansstages in De Panne. Je hebt de keuze tussen hiphop & urban, breakdance en jazz & modern. Hun nieuwste paradepaardje is de dansstage ‘Own the stage’ waar je choreografieën aanleert van twee verschillende choreografen die de strijd aangaan met elkaar. Aan het einde van de stage voer je dus twee dansen waar je van begin tot einde aan hebt meegewerkt. Hier kom je meer te weten!

Danssport Vlaanderen

Bij Danssport Vlaanderen staan er verschillende danskampen en -stages op de agenda. Daarbij hebben ze aan elk type danser gedacht. De danskampen zijn er voor dansers vanaf 9 jaar en er is een ruim aanbod qua dansstijlen. Je hebt de keuze tussen een algemeen danskamp met stijlen als streetdance, disco en jazz, maar er zijn ook kampen waar je de urban stijlen kan leren, of zelfs breakdance. Wedstrijddansers kunnen zich bijschaven tijdens een technische stage of een wedstrijdstage. Voor het eerst organiseren ze bij Danssport Vlaanderen ook een bootcamp met verschillende workshops van bekende toplesgevers voor dansers ouder dan 16 jaar. Meer info vind je hier.

Danspunt

Danspunt organiseert deze zomer een stage voor dansdocenten. Tijdens deze stage schaaf je je bij op gebied van danstechniek en pedagogie. De stage is geschikt voor docenten jazz, hedendaags, klassiek en/of modern. Meer info vind je hier.

Overige danskampen

Ook Jeugd & Dans plande deze zomer een reeks kampen en stages voor jonge dansers. Vanaf 8 jaar kan je hieraan deelnemen. Voor de oudere dansers (tot 16 jaar) zijn er ook meer uitdagende technische stages. Hun programma vind je hier.

Je kan natuurlijk ook gaan dansen tijdens een kamp van Sporta. Zij hebben elk jaar een ruim aanbod met kampen en stages voor ervaren, maar ook minder ervaren dansers van verschillende leeftijdsgroepen. Zij hebben ook unieke kampen waar dans gecombineerd wordt met andere sporten, zoals turnen of watersport. Neem zeker eens een kijkje op hun website!

Urban Dance Camp

Voor de rasechte hiphoppers is er ten slotte het Urban Dance Camp dat dit jaar zal doorgaan in Duitsland. In de stad Lörrach kan je heel de zomer lang van 19 juli tot 1 september aan de slag in het bijzijn van topchoreografen van over heel de wereld. In totaal worden er 160 lessen gegeven over een periode van 6 weken. Indrukwekkend, niet? De stage is geschikt voor ervaren dansers vanaf 16 jaar. Hier vind je meer info.