Evenwicht is belangrijk voor elke danser. Daarom is het noodzakelijk om er elke dag aandacht aan te besteden. Maar hoe train je je evenwicht het best? En hoe doe je dat thuis, waar je geen danszaal of een barre voor handen hebt? Wij geven enkele tips.

Badkamer wordt balletzaal

Iedereen staat elke dag in de badkamer en net deze ruimte is perfect om je evenwicht te oefenen. Je kan het badkamermeubel gebruiken als steun (waarvoor je in de danszaal eigenlijk de barre gebruikt) en je hebt een spiegel net zoals in de danszaal. Je kan bijvoorbeeld je tanden poetsen of je haren kammen in relevé.

Op één been in bed

Ga op één been staan in je bed en probeer zo lang mogelijk te blijven staan zonder omver te vallen. Deze oefening is moeilijker in je bed dan op de grond omdat je matras inzakt. Hierdoor zal je extra moeite moeten doen om recht te blijven en zo train je je evenwicht. Hoe zachter je matras, hoe moeilijker de oefening wordt.

Naar de koelkast op de tenen

Maak er een gewoonte van om hoog op de tenen en met kleine pasjes naar de koelkast te stappen wanneer je iets gaat halen om te eten of te drinken. Als de koelkast niet ver genoeg is, kan je ook gewoon een grotere afstand in huis kiezen.

Als je je evenwicht op en top wil trainen in de danszaal kan je best de lessen “danstechniek” of “klassiek ballet” volgen. Weet je niet zo goed wat het verschil is tussen beiden? Je vindt het antwoord hier: Klassiek ballet of danstechniek: het verschil?

Ines