Wat zit er zoal in jouw tas wanneer je naar de dansles komt? Misschien behoor jij tot het vergeetachtige type en durf je wel eens je danskleren te vergeten. We hebben alvast een checklist gemaakt voor wat je zeker niet mag vergeten mee te brengen wanneer je komt dansen.

Iedere sporter, dus ook een danser, heeft wel wat spulletjes nodig en dus is een rugzak of sporttas die je alleen voor je danslessen gebruikt wel een aanrader. Op die manier hoef je niet telkens van zak te verwisselen en zul je dus minder snel iets vergeten. Maar wat heb je nu precies nodig als je bij K!dans komt dansen? Gelukkig niet zo heel veel, maar we maken toch een checklist.

–          Dansschoenen (voor de jongste dansertjes liefst met klevers) die je niet draagt buiten de danszaal. Stop ze dus in je tas en breng ze mee. Zo houden we de regen en vallende bladeren buiten. Onze voorkeur gaat uit naar sportschoenen of sneakers, dus geen turnpantoffels graag.
–          Een handdoek. Om je wat te verfrissen wanneer nodig.
–          Water. We verkiezen water als sportdrank, dus zeker geen zoete frisdranken als cola of limonade! Zorg ook voor een goed sluitsysteem zodat je flesje niet uitloopt in je zak. Meestal voorzien we ook wel wat waterflesjes ter plaatse. Zo kun je toch nog even drinken indien je het jouwe vergeten bent.
–          Danskledij. Ofwel doe je je danskledij aan van thuis, maar dan kan het handig zijn om een propere, droge T-shirt mee te brengen. Zodat je nadien niet met een bezwete top naar huis moet. Kom je in ‘gewone kledij’ naar de dansles, vergeet dan uiteraard niet om je nodige danskledij mee te brengen. We laten immers geen jeansbroeken, rokjes, en dergelijke toe in de les. Zorg ervoor dat je goed kan bewegen in je outfit en het materiaal stretcht en ademt. Handig om te weten is dat we geen bepaalde kledij verplicht laten aankopen. (Tenzij er voor de dansshow bepaalde items nodig zijn.)
–          Deo. Kan handig zijn voor tijdens of na het sporten of vieze geurtjes te vermijden 😉
–          Je K!dans-lidkaart. Breng deze iedere les mee, want dit is belangrijk voor de verzekering. Je lidkaart krijg je uiterlijk enkele dagen na de start van het nieuwe dansseizoen.

–          Verder vergeet je natuurlijk ook best je huissleutels niet, je paspoort of centjes, misschien een mp3-speler en headset voor wanneer je nog wat wil oefenen, en een extra paar sokken voor droge voeten nadat je gedanst hebt.