Om te dansen heb je goeie muziek nodig. Dat is zeker ook zo voor Zumba. Een catchy song die je een instant zomergevoel bezorgt is perfect voor tijdens de Zumbales. In de aanloop naar deze zomer waren er meerdere hits die de lessen opzweepten. Onze lesgevers hebben ieder hun eigen choreografieën op deze nummers. Op welke hit danste jij al?

Eerst was er Michel Teló’s ‘Ai se eu te pego’, wat zoveel betekent als ‘Als ik je te pakken krijg’. De Braziliaanse zanger werd bekend nadat enkele voetballers zijn dansje deden toen ze een goal scoorden. En als zelfs voetballers ervan beginnen te dansen is deze hit goedgekeurd, toch?

Na Michel Teló was er ook een tweede Braziliaan die dacht: Een zomerhit creëren, dat kan ik ook! De Braziliaanse zanger Gusttavo Lima zorgde er met zijn hit ‘Balada’ voor dat iedereen met het ‘tchê tcherere tchê tchê’-refreintje in zijn hoofd zat. Een aanstekelijk, exotisch refrein, meer hebben wij niet nodig om te shaken!

http://www.youtube.com/watch?v=rwDLu_u2GHI

Het Italiaanse dj-duo Tacabro verovert momenteel de hitlijsten met de song ‘Tacatà’. Het nummer zet niet enkel aan tot dansen, maar je gaat er ook van zingen. Als je het woord ‘tacatà’ memoriseert kan je namelijk al bijna heel het refrein meezingen. Shaken en luidkeels meebrullen is dus de boodschap voor deze zomer!

Welke is jou favoriete zomerhit van het moment? Laat het hieronder weten en misschien hoor je hem binnenkort wel in de les…